Coruptia nu are ce cauta aici! Alta intrebare?

Roluri BDSM

Dominant si submis

 

Roluri BDSMIntr-o relatie BDSM, partenerul care are rolul activ intr-o sesiune, sau in intreaga relatie, este descris drept Dominant, un rol care de multe ori implica producerea de durere, degradare sau subjucare. Partenerul este referit drept submis, deoarece se supune voluntar actiunilor dominantului. 

Chiar daca de obicei Dominantul este cel care domina partenerul iar celalalt asculta comenzile, nu este intotdeuna asa. In unele cazuri partenerul Dominant mai asculta instructiunile celui submisiv pentru a satisface nevoie acestuia intr-un mod de care acesta are nevoie. Acesta se numeste uneori "service topping". daca partea de bondage/disciplina a BDSM-ului implica, ca partenerul Dominant sa participe activ iar submisul sa se supuna dorintelor, atunci aspectul de dominare/supunere de aici este cel asteptat.

In contrast, un Dominant isi controleaza partenerul, folosind tehnici fizice sau psihologice, chiar daca consensul este stabilul intotdeauna la inceput. Aceasta relatie a puterii este atat de comuna incat termenii de submisa sau sclava sunt de multe ori folositi alternativ in comunitatea BDSM.

 

Switch

 

Roluri BDSMPracticantii BDSM se pot, de asemenea, schimba, acest lucru insemnand ca ei pot juca ambele roluri. El sau ea poate practica asta cu unul sau mai multi parteneri. Multe din motivele pentru schimbare sunt adeseori subiective, uneori in functie de situatie. Unui switch ii pot place ambele roluri sau pur si simplu doreste sa experimenteze. Uneori o relatie cu un partener cu aceeasi preferinta primara (de exemplu doi Dominanti) duce la necesitatea de schimbare a rolurilor pentru a indeplinii diferite nevoi ale relatiei BDSM.  Unele persoane schimba rolul dar nu se considera switch deoarece fac acest lucru foarte rar si doar in circumstante speciale.

Persoane active astăzi: 273 persoane logate (login pentru a vedea lista)