Coruptia nu are ce cauta aici! Alta intrebare?

Istoric BDSM

Tomba della FustigazioneOriginile istorice ale BDSM sunt obscure. In timpul secolului IX ien, existau anumite ritualuri de flagelare in Orthia Artemis, una dintre cele mai importante zone din Sparta antica. Aici ritualuri de flagelare numite diamastigosis erau practicate regulat. Una dintre cele mai vechi dovezi grafice a activitatilor sadomasochiste a fost descoperita intr-un mormant in Tarquinia.


O alta dovada, care a ajuns pana la noi, dateaza de dinaintea secolului VI si reprezinta doi barbati flageland o femeie cu o trestie de zahar si cu palma in timpul unui act sexual. Diferite alte dovezi de oameni biciuti (voluntar) ca un substitut al actului sexual sau ca parte din preludiu sunt mentionate de istorici si parcurg secolele pana in vechime.
Copper engraving, about 1780.

Kama Sutra descrie tipurile de lovituri ce pot fi aplicate in timpul actului sexual dar si zonele permise pentru a produce diferite tipuri de placere. Aceste texte referitoare la experientele senzuale subliniaza in mod explicit ca aceste jocuri, practicate in timpul unor activitati sexuale, ar trebui sa fie efectuate numai consensual, pentru ca nu toti barbatii si mai ales nu toate femeile percep aceasta ca pe un factor excitant sau datator de placere. Din aceasta perspectiva Kama Sutra poate fi considerata ca una dintre primele scrieri care se ocupa de activitatile sadomasochiste si normele de siguranta ce trebuiesc urmate in BDSM. Mai multe texte referitoare la sadomasochism apar in toata lumea, in secolele urmatoare, in mod regulat.

Unii istorici sustin ca un precursor al BDSM poate fi regasit in comportamentul cavalerilor medievali care isi aratau dragostea si supunerea in diferite moduri, unele asemanatoare cu practicile BDSM de astazi.
Altii sustin ca BDSM, ca o forma distincta de comportament sexual, isi are originea la inceputul secolul 18 cand civilizatia occidentala a inceput sa-si defineasca sexualitatea si din punct de vedere mediacal.
Leader Pride

Exista scrieri ce consemneaza existenta bordelurilor specializate in flagelare de dinainte de 1769, Fanny Hill (Memoirs of a Woman of Pleasure) roman semnat de John Cleland si publicat in 1749, este una dinte ele.

Astazi BDSM este practicat in intreaga lume mai in toate tarile existand cluburi de profil. Un numar exact al celor ce practica BDSM, in diferite forme, nu este insa cunoscut si este destul de greu de estimat pentru ca foarte multi aleg sa se desfasoare intr-un mediu privat.

Persoane active astăzi: 300 persoane logate (login pentru a vedea lista)