Coruptia nu are ce cauta aici! Alta intrebare?

Aspecte BDSM - Dominare si Submisie

Legata la ochiDominare si submisie( cunoscute de asemenea ca D&s, Ds, sau D/s) este un set de comportamente, obiceiuri si rituale legate de atribuirea si acceptarea controlului unei persoane asupra alteia intr-o maniera erotica sau ca stil de viata. Exploreaza mai mult aspectul mental, pshihologic, al BDSMului. Acesta este insa si cazul in multe relatii ce nu se considera ca fiind sado-masochiste; este considerat ca parte BDSM doar daca este practicat in acest sens. Raza de caracteristici individuale este foarte mare. 

Maini legate

Exemple de astfel de paractici sunt jocurile de educare, in care dominantul cere anumite forme de comportament din partea submisivei(submisului). Forme speciale includ jocuri sexuale cu roluri specifice( roleplay) cum ar fi jocurile de varsta ( ageplay ) - in care fiecare partener primeste o anumite varsta, fie reala sau  formulata, si astfel creaza actiune in functie de aceasta -  sau jocurile ca animal de companie ( petplay ). De asemenea si jocul de respingere sexuala a unui partener paote fi un aspect al dominarii si supunerii. Cea mai folosita forma este insa aceea de dominare si sclavie. Aceasta poate fi realizata in sesiuni de durata scurta intre parteneri ce se comporta ca egali in afara sedintei, dar de asemenea poate fi integrata si in viata de zi cu zi permanent. In unele relatii, duce la totala supunere a partenerului in adevaratul sens al expresiei Shimb total de putere(total power exchange). Elemente compensatorii a dominantei si supunerii totale sunt grija si devotamentul pe care partenerii il au unul pentru altul, facilitand astfel formarea unei relatii stabilie. Submisia consensuala este uneori demonstrata altora prin simboluri indicand ca ea(el) apartin unui anumit stapan, cum ar fi de exemplu purtarea unor anume zgarzi, al unui tatuaj, piercing, un par foarte scurt sau chiar chel.

De multe ori, contracte se scriu pentru a retine un consent formal al partenerilor pentru schimbul de putere, in care specifica viziunea comuna a relatiei. Scopul primar acestor contracte este de a incuraja discutia si negocierea in avans si pentru a o documenta pentru intelegere, lucru care e benefic pentru ambii parteneri.  Asemenea documente nu au fost recunoscute ca fiind fortate din punct de vedere legal si nici nu intentioneaza sa fie.  Aceste contracte sunt legate in sensul ca ambii parteneri asteapta ca ei si perechea sa urmeze regulile din contract din proprie vointa. Uneori si alti prieteni sau membrii ai comunitatii stau ca martori la semnarea unor astfel de contracte, semnare ce se poate face chiar in cadrul unei ceremonii, astfel persoanele care nu respecta termenii contractului pierd respect, in fata comunitatii, si statusul primit de la aceasta. 

In generala, comparata cu o relatie conventionala, partenerii dintr-o relatie BDSM stau foarte mult pentru a negocia aspecte importante ale relatiei lor in avans, si au foarte multa grija in a invata si urma sfaturi pentru siguranta.

Persoane active astăzi: 292 persoane logate (login pentru a vedea lista)