Coruptia nu are ce cauta aici! Alta intrebare?

Cultura BDSM

Cultura BDSMIn ziua de astazi cultura BDSM exista in majoritatea tarilor vestice. Aceasta ofera practicantilor de BDSM posibilitatea de a discuta despre practici si informatii BDSM cu alte persoane ce gandesc la fel. Acest site este un exemplu pentru unul din locurile unde se poate face acest lucru. Exista insa mai multe site-uri romanesti(bdsmforum.ro, submission.ro, fetishbdsm.ro etc). Aceasta cultura este de multe ori vazuta ca o sub-cultura, in mare parte deoarece BDSM este inca vazut ca neobisnuit de unele persoane, in special in Romania - dar nu numai. Multe persoane ascund legaturile cu BDSM fata de restul cunostintelor din frica de a fi judecati si exclusi din societate. Se stie totusi ca practicantii ai BDSM-ului se gasesc in foarte multe zone de pe glob chiar daca nu pentru toate tarile exista dovezi publice(in mare parte datorita faptului ca legile acelei tari interzic acest lucru) cu exceptia, probabil, a prezentei pe site-uri dedicate cum ar fi acesta.

 

Simboluri

Cultura BDSMCultura BDSMObiecte sau stiluri bdsm si fetish se raspandesc usor cate usor in viata de zi cu zi a cator mai multe persoane din cauza mai multuri facturi cum ar fi moda, muzica rock metal, cultura goth, serialele SF, care nu sunt legate in mod direct de practica BDSM.  Steagul drepturil BDSM a fost gandit pentru a reprezentata credinta ca toti oamenii ale caror preferinte sexuale sau de relatie includ bondage, disciplina, dominare sau submisie, sadism sau masochism (BDSM) merita aceleasi drepturi umane ca si si celealte persoane si nu ar trebuii discriminati din cauza aceasta. Steagul este inspirat de Steagul Mandriei Pielii si Emblema BDSM, dar este intentionat sa reprezinte conceputul de drepturi BDSM si sa fie fara alte simboluri restrictionate pentru uz comercial. 

 

 

Prejudecăți

Cultura BDSMIntelegerea culturii bdsm si a practicilor ramane in legatura cu multe prejudecăți, clisee si stereotipuri. Idei preconcepute pot aparea din lipsa de cunostinte generale legate de sexualitate si practici sexuale, la fel cum alte idei preconcepute pot aparea in legatura cu faptul in care o persoana isi separa viata personala de viata publica. De exemplu, este de multe ori preconceputa ideea ca o persoana submisa prefera sa experimenteze durere si degradare in viata de zi cu zi, sau invers, prefera exact opusul. Nu exista o relatie clara intre pozitia din viata de zi cu zi si preferintele BDSM. De asemenea, o alta neintelegere este aceea ca membrii comunitatilor BDSM vor doar sa fie raniniti sau sa produca durere, lucru care face sa dispara legatura emotionala si spirituala ce se dezvolta intre acestea.


O alta ideea preconceputa este ideea ca femeia este in general persoana dominanta intr-o relatie BDSM. De multe ori imagine BDSM-ului este rdusa la ideea de o pedeapsca corporala cruda, neglijand aspectul vast al acestei culturi. Împreună cu biciul dominatrix-batante, sadomasochist în piele integral Regaliaeste un alt clişeu comun. Desi exista uneori puncte comune, intersectarii, intre fetishism si BDSM, nu exista o conexiune inevitabila intre BDSM si fetishism(exemplu latexl, PVC, piele). Aparitia frecventa a acestor haine poate fi explicata partiale de functia lor ca un cod de haine.

Datorita faptului ca Termenul de BDSM acopera o raza mare de comportamente umane, si spectrul de persoane implicate in aceasta cultura este foarte mare si extrem de diversificat. Datorita lipsei de informatii in totalul populatiei si reticenta multura sa spuna adevarul cu privire la probleme de natura personala, apar situatii in care actiunile si declaratiile practicantilor individuali de BDSM sunt acreditate comunitatii.

Cel putin in tarile vestice, tarile industriale si Japonia, incepand cu anii 80, sado-masochistii au inceput as formeze grupuri de suport si schimb de informatii cu scopul de a combate discriminarea in randul populatiei. Acest lucru s-a intamplat independent in US si in cateva tari europene. Odata cu dezvoltarea web-ului au aparut si foarte multe site-uri ce au ca scop crearea de comunitati si locuri de intalnire pentru persoanele practicante de BDSM.

 

Dezvaluiri

Cultura BDSM

Unele persoane care se simt atrase de activitati ce apartin termenului de BDSM ajung la un punct in care decid sa spuna adevarul despre preferintele lor sexuale. Sunt insa si foarte multe persoane care prefera sa pastreze totul secret. In urma unui studiu realizat in America, chiar si cu aceasta teama de a spune adevarul 5 din 25 de persoane au spus ca practica sau au preferinte BDSM. In afara de cativa artisti nici o celebritate nu a spus public ca practica BDSM.


Cunoasterea publica a stilului de viata BDSM pentru o persoana poate avea un efect devastator din punct de vedere vocational si social(persona non grata). Motivul pentru care se intampla acest lucru este lipsa de informare a publiclului in legatura cu ce inseamna mai exact termenul BDSM.

Printre cercurile feminine, de autori, discutiile s-au impartit in doua tabere: unele care vad BDSM ca un aspect de gandire la opresiune, iar altele pro-BDSM, de multe ori grupate sub un banner de sex-positive feminism. Ambele grupuri au aparut din anii 70.

Unele grupari au criticat BDSM-ul pentru erotizarea puterii si a violentei, si pentru incurajarea misoginismului. Acesta au ca argument faptul ca femeile ce intra intr-o activitate BDSM fac o alegere ce este in urma rea pentru femei. Femeile aparatoare ale BDSM-ului, spun ca activitatile BDSM-ului consensual sunt placute de multe femei si valideaza inclinarile sexuale ale acestor persoane. Ele spun ca nu ar trebuii sa fie atacate alte femei din cauza preferintelor sexuale, si ca nu exista nici o legatura intre activitatile BDSM si crimele sexuale. Punctul principal al feminismului este acela de a oferii unei femei individuale dreptul de a alege ce doreasca in viata, aceasta include dorinta sa sexuala. In timp ce unele grupuri sugereaza ca exista conexiuni intre activitatile bdsm si violuri, alte grupuri vad acest lucru ca fiind o insulta la adresa femeilor.

Este mentionat de multe ori ca in BDSM rolurile nu sunt atribuite sexului, ci preferintelor personale. Cateva studii in legatura cu relatia dintre BDSM si violenta impotriva femeii au aratat ca intradevar nu exista nici o legatura. Japonia este un exemplu folsitor: o tara care are cea mai scazuta rata a crimelor sexuale are in acelasi timp o reputatie cand este vorba de BDSM. In 1991 un studiu a ajuns la concluzia ca intre 1964 si 1984, in ciuda cresterii industriei pornografiei sadomasochiste in US, Germania, Danemarca si Suedia nu a existat nici o relatie intre aceasta si numarul de violuri.

Operatiunea "Spanner" in UK dovedeste ca practicantii de BDSM risca sa fie vazuti drept criminali. In 2003, scandalul media al lui Jack McGeorge a aratat ca simpla participare in grupuri BDSM creaza un risc in privinta jobului, chiar si in tarile unde nu sunt legi care sa interzica BDSM-ul.

 

Adunari, petreceri si cluburi

BDSM CulturaPetrecerile BDSM si evenimentele in care practicantii BDSM si alte persoane cu interese similare se intalnesc pentru a comunica, impartii experienta si cunostinte si pentru a se juca intr-o atmosfera erotica. Aceste petreceri arata similaritati cu cele parcticate de culturi intudencate, bazate de multe ori pe un cod vestimentar, de multe ori privind pielea etc.


La aceste petreceri, practici BDSM se pot practica public pe scena, sau separat in incaperi private. Motivul pentru raspandirea relativ rapida a acestor tipuri de evenimente este oportunitatea oferita de a folosii o arie mai mare de echipamente, care nu pot fi gasite in case sau apartamente. Un alt motiv este si disparitia problemei zgomotului. Actul sexual este un taboo in cele mai multe spatii publice de joaca BDSM, sau de multe ori nu este vazut in altele. Pentru a asigura o protectie maxima si confort pentru toti participantii unele standarde de comportament au evoluat, acestea includ aspecte legate de curtoazie, de confidentialitate, respect si cuvinte de siguranta printre altele. In ziua de astazi multe petreceri BDSM au loc in cele mai mari orase din majoritatea tarilor.

In unele orase din anumite tari exista cluburi specializate cu un program mai mult sau mai putin structurat, in care petreceri cu teme alternative sau alte evenimente asemanatoare au loc. Controlul social in aceste petreceru sau cluburi este mult mai mare decat intr-un club clasic. Consesnsul in privinta BDSM-ului public este foarte bine urmarit pentru a se asigura respectarea acestuia. Pe langa evenimentele comercializate, exista multe petreceri private, ce nu sunt orientate catre profit, ce sunt organizate de individuali sau grupuri de persoane cu preferinte BDSM. Minorii nu au voie sa participe la astfel de evenimente.

Persoane active astăzi: 303 persoane logate (login pentru a vedea lista)