Coruptia nu are ce cauta aici! Alta intrebare?

Contracte BDSM

In BDSM, un contract este o intelegere, de obicei scrisa, intre un dominant(a) si submisiv(a) intr-o relatie de schimb total de putere(TPE) 24/7.  Este actul formal de consintamant al schimbului de putere.

Unele sunt foarte formale si vor detalia absolut tot ce urmeaza sa se intample pe mai multe pagini. Altele sunt foarte scurte, uneori chiar si un simplu paragraf. Oricum ar fi, un contract se obtine prin negocierea ambelor parti. Cuplurile BDSM considera contractul egal cu autoritatea morala a casatoriei. Astfel scriind un contract BDSM seamana uneori cu scrierea unui contract prenuptial.

Continut general

Petitia

Petita este in uneori un fel de scrisoare de introducere de la un CV. In petitite persoana submisiva isi va spune dorinta dominantului si v-a spune de ce doreste sa fie in serviciul acestuia. Petitia nu este folosita pentru cuplurile care au mai avut relatii inainte de a face contractul, insa aceasta arata profesionalismul din partea persoanei submisive. Petitia ar trebuii sa include detalii ale cererei, de ce doresti sa fi in serviciu, scopurile tale si de ce ai ales acest stapan.

Numele si rolurile partilor

In general partea de inceput a unui contract include si numele persoanelor participante si explica ce roluri urmeze sa joace fiecare. Cuplurile care vor sa ascunda relatia, si sunt ingrijorate sa nu ajunga pe unde nu trebuie contractul pot ommite aceasta parte sau pot folosii un pseudonume.

Termenul contractului (durata )

In contract ar trebuii definita si perioada de serviciu. In general, cuplurile incepatoare incep cu un contract de una sau 3 luni. Aceasta lasa cuplurilor timp pentru a explora relatia fara sa fie necesar un angajament foarte lung, sau pe viata.

Roluri, Obligatii si Obiective

Fiecare persoana ar trebuii sa specifice regulile si obligatiile ce ar trebuii indeplinite in timpul contractului. Acesta este locul unde tot nivelul de protocol este explicat. Cu cat mai multe detalii sunt adaugate aici cu atat este mai improbabil sa apara neintelegeri in viitor.

Limite

Aici trebuiesc trecute acele activitati ce nu sunt necesare sa fie respectate sau pe care una dintre persoane nu doreste sa le practice. 

Conditiile de incheiere

Aceasta sectiune specifica cine poate incheia contractul si in ce situatii. Multe contracte spun ca dominantul poate oricand sa termine contractul, in timp ce submisul il poate termina doar in anumite circumstante ce sunt specificate foarte clar in contract.( acestea pot include abuzuri, neglijari sau violari ale limitelor contractului). De asemenea daca exista un cuvant de siguranta folosit pentru incheierea contractului acesta este inclus aici.

Semnaturi

In incheierea contractului partenerii trebuiesc sa semneze. De asemenea se poate ca si unul sau 2 martori sa semneze in plus.

 

Contractele BDSM si legea

Contractele BDSM nu sunt legate sau suportate de legea din US, dar sunt folosite ca dovada a consensului celor doua persoane, si constientizare a riscurilor. De exemplu, daca in contract este specificat ca dominantul poate ranii submisul, cu rani temporare, atunci acesta nu poate fi acuzat mai tarziu pentru aceste rani.

In zonele in care activitatile BDSM sunt ilegale, aceste contracte pot fi folosite pentru a acuza practicantii de BDSM.

Persoane active astăzi: 275 persoane logate (login pentru a vedea lista)