Coruptia nu are ce cauta aici! Alta intrebare?

Despre BDSM - Ce este BDSM?

BdsmPe scurt BDSM este un termen folosit în literatura de specialitate care se referă la grupa de practici sexuale, denumite și sadomasochism. BDSM este prescurtarea denumirii din limba engleză „Bondage & Discipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism”, care cuprinde practicile sexuale sadice de dominanță și subordonare, corelate cu extazia sexuală la durere, încătușare, lovire, etc.

D/S înseamnă Dominant/Submisiv sau Dominare/Supunere. Se pleacă de la premisa că o relație heterosexuală între doi parteneri nu este construită pe principiul poziționării egale a celor doi membri. Astfel, întotdeauna va exista unul care să preia comanda, să-și impună punctul de vedere, să stabilească evoluția viitoare a relației, să inițieze și să conducă orice acțiune cu tentă sexuală, să stabilească reguli pe care celălalt trebuie să le respecte. Vă par cunoscute astfel de lucruri? Sunt sigur că da. În filosofia BDSM, cel care conduce se cheamă Dominant, iar cel ce se lasă condus este Submisiv. Partea interesantă a lucrurilor vine însă când translatăm această poziționare D/S pe tărâm sexual: Și aici unul dintre parteneri este cel care domină și celălalt se lasă dominat. Unul preia inițiativa, conduce “jocul”, îi stabilește regulile (când, unde, în ce fel, etc.), iar celălalt se supune.

Într-o relație de cuplu, în mod natural, unul dintre parteneri se situează pe o poziție dominantă iar celălalt pe una submisivă. Nu există reguli, ci doar statistici la nivel european: peste 60% dintre cupluri o au ca parte dominantă pe cea feminină. În România nu există încă date suficiente pentru a extrage o concluzie. V-ați analizat vreodată viața de cuplu pentru a determina care este partea dominantă (în dormitor, dar și în afara lui)? V-ați analizat vreodată toate relațiile de cuplu în care ați fost implicat(ă) pentru a defini trăsătura predominantă a dvs (dominantă sau submisivă)?

BDSM LegaturiDiferența dintre “lumea normală” și “lumea BDSM” este următoarea: Cei din “comunitatea BDSM” și-au conștientizat trăsătura predominantă (dominant sau submisiv), au acceptat faptul că o relație de cuplu (chiar dacă trăim în democrație, și chiar dacă în viața de zi cu zi luptăm împotriva discriminării) nu se construiește pe principiul egalității partenerilor, ci pe o sinceritate totală față de propria persoană și față de partener, prin asumarea voită și deplin conștientă a statutului de “dominant” sau “dominat/ submisiv”. Adică lucrurile sunt absolut clare, asumate de către ambii parteneri, încă de la începutul relației, prin consens. Acesta este motivul pentru care o relație de tip BDSM este întotdeauna consensuală (fiecare membru își cunoaște și își acceptă încă de la început “statutul”).

În acest sens, o relație între doi “dominanți” sau doi “submisivi” are șanse minime de reușită. Este motivul pentru care “în lumea normală” au loc eterne certuri și dispute pe tema “cine hotărăște”, “cine are dreptate”, “cine stabilește unde și când se iese în oraș sau se pleacă în weekend”, “cine pe ai cui prieteni trebuie să-i suporte”, etc.

BDSM Legaturi Catuse

BDSM nu înseamnă sclavie modernă, nu înseamnă renunțarea la drepturile personale, la demnitatea personală, și nici într-un caz “supunerea la rele tratamente” în numele unei dominări apriori acceptate. Înseamnă însă asumarea răspunderii asupra deciziei luate și asupra construcției de cuplu.

Asumarea rolului de “dominant” sau “submisiv” într-un cuplu este de cele mai multe ori ascunsă de ochii publicului, a prietenilor sau colegilor de serviciu, datorită mentalității celor din jur. Nu putem recunoaște public faptul că suntem “sub papuc”, că ne-am “dat plăcerile și bucuriile pe mâna cuiva”, că “ne-am dat legați”.

Exotismul cu care este privită această comunitate mai vine și din multitudinea de practici și tehnici de ordin sexual specifice BDSM care sunt “vânturate” prin mass-media și literatură : bondage, canning, spanking, corsetting, CBT, sensorial deprivation,  etc. Toate acestea contravin “bunelor moravuri” sau sunt considerate excese de către publicul larg. Ele nu sunt în mod neapărat necesar aplicate într-o relație de tip BDSM. Esența rămâne însă asumarea poziționării de tip dominant/submisiv.

Prezentul post nu se dorește a fi un îndemn la îmbrățișarea valorilor acestei culturi, nu reprezintă o opțiune personală a autorului, nu implică în nici un fel linia directoare a The Silver Church Club, ci se constituie într-o formă sumară de informare a cititorilor asupra curentelor de gândire existente în societatea de astăzi.

Persoane active astăzi: 93 persoane logate (login pentru a vedea lista)