Coruptia nu are ce cauta aici! Alta intrebare?

8 tehnici pentru mentinerea increderii si comunicarii in timpul unei scene BDSM

BDSM - Legaturi PicioareIn timpul unei scene BDSM, dupa exprimarea acordului ambelor parti, persoana dominanta (top) este cea care ghideaza persoana submisa (bottom) prin durere si tehnici bine gandite. Cat inseamna suficient? Cat de mult este prea mult intr-o scena BDSM? Pentru a sti raspunsul, dominantul trebuie sa fie capabil sa citeasca in reactiile persoanei supuse si sa inteleaga ce simte aceasta in timpul scenei. Odata obtinute acordul, increderea si renuntarea acesteia la putere, este ea gata pentru mai mult? Poate dominatorul sa continue sau trebuie sa se opreasca? Isi poate impinge supusul dincolo de limite sau ar trebui sa-l traga inapoi de pe marginea prapastiei? Pentru o scena reusita, doar tehnica nu este de ajuns. Persoana dominanta trebuie sa fie in stare sa isi dea seama ce simte persoana submisa, in special atunci cand actiunea devine mai agresiva.

Cheia unui dans este ca ambii parteneri sa faca aceeasi pasi, iar o scena BDSM este asemanatoare unui dans: dominantul(a) conduce, iar submisul(a) il urmeaza, cu increderea ca partenerul dominant il ghideaza corespunzator.  Cel care conduce dansul este, cu siguranta, seful si responsabilul actiunii, dar pentru un dans este nevoie de doi. Doar abilitatea de a conduce nu este suficienta, ci este nevoie de intelegere, empatie si sincronizare intre parteneri, aspecte care pot face dintr-o scena obisnuita una pur si simplu poetica. Exista stapani care se plang ca submisul foloseste cuvintele cheie si/ sau pur si simplu le ignora. Intotdeauna dominatorul trebuie sa tina cont de ceea ce simte submisul si sa se puna in locul lui; in caz contrar, se ajunge la o situatie asemanatoare unui dans in care unul din parteneri face miscarile perfecte, in timp ce celalalt se prabuseste pe podea.  Ignorarea starilor si simtirilor submisului nu este o atitudine demna de un stapan(a) experimentat, ci semnul unui incepator in domeniu.

Daca am sti intotdeauna ce gandeste si cum se simte partenerul, atunci nu ar mai fi nevoie de cuvinte de siguranta sau negocieri inainte de inceperea unei sesiuni. Insa, cum nu suntem clar-vazatori, trebuie sa stabilim dinainte si sa respectam un protocol legat de cum va decurge scena.  In continuare am sa prezint pe scurt 8 tehnici ce fac posibila o comunicare mai buna in timpul unei scene:

Colier BDSM

1) Cuvinte de siguranta. Vor fi folosite de submis pentru a atentiona dominatorul asupra starilor lui. De obicei, „galben” sau „mila” sunt cuvinte folosite de submis pentru a-i transmite dominatorului ca se apropie de limita suportabilitatii  si ca trebuie sa mai incetineasca. Cuvintele „rosu”, „limita”, sau „cuvant de siguranta” inseamna ca persoana supusa nu mai poate rezista sau si-a pierdut increderea, ceea ce inseamna ca dominatorul trebuie sa se opreasca, iar scena trebuie renegociata. „Verde” este folosit in situatia in care submisul se simte foarte bine, iar dominatorul poate continua sau chiar intensifica actiunea. Chiar daca vor fi folosite sau nu, este importanta stabilirea cuvintelor in timpul negocierii ca metoda de siguranta. Fiecare persoana e diferita, iar stabilirea cuvintelor ii ofera persoanei supuse mai multa incredere atat in siguranta scenei, cat si in partener. Cuvintele de siguranta sunt folosite, de obicei, de submisii incepatori sau emotivi, linistindu-se stiind ca totul poate incetini sau se poate opri la cererea sa. Incidente care pot distruge o scena sunt, de exemplu, ca persoana supusa sa se blocheze daca ii amortesc mainile, are un atac de panica, i se pune un carcel, prezinta ameteala sau lipsa de stapanire. In astfel de cazuri, persoana supusa poate simti frica si ca o limita a fost atinsa si violata, cand de fapt nu este asa. Atmosfera unei scene, odata distrusa, poate fi foarte greu de restaurat. De aceea, cuvintele de avertizare vor permite dominatorului sa salveze scena inainte de a fi distrusa, punand o pauza si continuand imediat ce problema a fost rezolvata.

Sunt si cazuri in care cuvintele de avertizare sunt folosite prea des, ceea ce poate distrage stapanul de la desfasurarea scenei. De aceea, submisul nu ar trebui sa abuzeze de privilegiul de a folosi cuvintele de siguranta. Majoritatea submisilor le utilizeaza doar ca modalitate de a incetini actiunea, nu de a o stopa complet. Scopul cuvintelor de incetinire nu este de a marca o greseala a stapanului, la fel cum nici scopul cuvintelor de oprire nu este acela de a opri permanent relatia cu stapanul. Cuvintele de siguranta ar trebui privite ca niste unelte folosite pentru a sustine magia unei scene.

Unii stapani, din fericire o mica parte, s-au fixat pe ideea ca negocierea, acceptarea cuvintelor de siguranta le stirbeste din autoritate. Insa ignorarea reactiilor submisului nu este deloc buna. Un stapan care nu poate lucra pe principul consensualitatii este un inapt nesigur pe el si pe capacitatea lui de dominare. Un stapan responsabil vrea sa stie cum decurge scena si din punctul de vedere al partenerului si este gata sa se opreasca sau sa incetineasca in orice moment daca partenerul nu mai poate suporta.  Pe de alta parte, exista si submisi care din proprie dorinta incearca sa-si depaseasca propriile limite, in timp ce altii indura orice doar pentru ca nu vor sa-si dezamageasca stapanul.

2) Semnale de avertizare. Aceasta tehnica a fost descrisa prima data de psihoterapeutul Guy Baldwin, scopul sau fiind coordonarea stapanului cu supusul  fara folosirea unor cuvinte de siguranta.  In timpul unei scene, submisul pastreaza legatura cu dominatorul folosind unele semne non-verbale cum ar fi incordarea mainilor,  miscare piciorului etc. Functioneaza astfel: initial submisul face un semn prin care spune ca este pregatit; apoi urmeaza lovitura, iar submisul face un semn de pauza pentru a absorbi durerea; cand este pregatit pentru urmatoarea lovitura, renunta la semnul de pauza si arata semnul ca este pregatit.

3) Incercati cu lingurita. Acesta e un sfat de baza pentru toate perechile D/S incepatoare. Sa porneasca incet si sa continue treptat. Sa nu se grabeasca sa incerce dintr-o data un lucru nou, ci sa testeze inainte teritoriul pentru a vedea daca se simt confortabil si abia apoi sa continue.

4) Legaturi mentale. Legaturile mentale au ca scop restrictionarea miscarilor supusului, insa fara folosirea unor dispozitive fizice (catuse, funii sau orice alt echipament de legare) si se bazeaza doar pe vointa acestuia.  Legaturile mentale nu reprezinta o modalitate de comunicare, ci o metoda prin care supusul poate experimenta diferite tehnici fara sa se simta constrans fizic. In plus, este un mod prin care supusul arata incredere si responsabilitate fata de stapan. Prin legaturile mentale, stapanul ii acorda submisului optiunea de a pleca oricand considera ca nu mai poate continua sau ca si-a pierdut increderea in scena. Unii submisi prefera acest timp de legaturi cand incep o scena cu un stapan pe care nu il cunosc. Legaturile mentale nu sunt, insa, o optiune buna in toate cazurile. Nu sunt potrivite pentru persoanele cu experienta, ci mai degraba pentru incepatori, care incearca tehnica bondage-ului la un nivel incipient.

5) Analizarea jocului. O tehnica buna, prin care dominatorul ii cere submisului sa clasifice fiecare lovitura pe o scara a durerii de la 1 la 10. Astfel, daca raspunsul este 9.5 sau 10, submisul intampina greutati in a mai suporta durerea, iar dominatorul trebuie sa incetineasca; iar daca raspunsul este 1,2,3, dominatorul este liber sa mareasca intensitatea.

6) Verificari. Verificarile sunt pauze periodice in timpul actiunii, cand stapanul verifica starea submisului, se apropie si il intreaba cum se simte. E bine sa existe astfel de verificari in cadrul fiecarei sedinte si repetate odata la 15 minute.

7) Numaratoarea inversa si timeout. O alta modalitatea de a mentine contactul dintre parteneri este folosirea unui ceas, a unei numaratori inverse sau stabilirea in prealabil a numarului de lovituri ce vor fi date. Modalitatea este utila in cazul pedepselor de orice fel si chiar a gadilatului.  O alta tehnica este aceea de a intreba submisul cate lovituri poate suporta sau pentru cat timp, ceea ce ii ofera o modalitate de control asupra actiunii. Daca totul e ok, stapanul poate repeta numarul, asigurand astfel continuitatea scenei.

8) Cultiva relatiile jocului. Din toate tehnicile discutate, cea mai buna este aceea de a cunoaste partenerul foarte bine. Experienta iti va arata cum sa citesti partenerul, sa vezi unde se pozitioneaza si spre ce se indreapta, cat de mult rezista, ca sa stii cand sa incetinesti sau sa  te opresti. Pe parcursul scenelor vei ajunge sa-ti cunosti partenerul, sa-i stii limitele, preferintele, sa-i anticipezi reactiile, ajungand sa impartasiti fantezii comune si sa capatati anumite nuante ce va vor separa de incepatori.  Cunoscandu-va unul pe altul veti capata incredere unul in celalalt, lucru care face o sedinta mult mai placuta.

 

Pentru orice alte masuri de siguranta ce nu au fost specificate in acest articol imi poti trimite un mesaj pe site sau pot fi adaugate in comentariile acestui articol iar eu voi face update-uri prin care o sa le introduc direct in articol - a. i. sa fie vazute si de persoanele ce nu s-au logat inca.

Pentru a vizualiza sau adauga raspunsuri la articol este necesara logarea!
Persoane active astăzi: 273 persoane logate (login pentru a vedea lista)