Coruptia nu are ce cauta aici! Alta intrebare?

Ce este periculos in legatura cu BDSM?

5_419576735.jpgBDSM este un acronim pentru "bondage si disciplina" (BD), "dominare si submisie" (DS) si "sadism si masochism"(SM).

Sadomasochismul este un tip de joc sexual, o preferinta sau identitate unde individul obtine satisfactie in urma aplicarii sau primirii durerii, sau ambele. Sadomasochismul este parte din marea categorie de practici sexuale consensuale si din stilul de viata numit BDSM.

Sadomasochismul poate fi greu de inteles pentru majoritatea persoanelor, iar pentru unii poate parea chiar inspaimantator.  Pentru persoane care prefera o relatie de tip “vanilla”, fara kink-uri, poate parea ciudat ca unora le place sa fie biciuiti, legati inconfortabil de o cruce, batuti cu nuiaua sau torturati in alte moduri. In aceeasi masura, poate parea chiar deranjant sa se imagineze drept persoana care gaseste placere in a provoca sau a primi durere. Majoritatea catalogheaza aceste practici destul de transant: "Este periculos!" 

Conform diferitelor articole, aceasta este reactia oamenilor cand aud de BDSM. Intr-un articol in care se discuta despre o persoana de 67 de ani ce a fost adusa de urgenta la spital dupa ce lesinase intr-un club sexual in timpul unei scene S&M (omul fusese legat de o cruce, iar ranile provocate au fost atat de severe incat i-au trebuit cateva zile pentru a se trezi), mesajul principal a fost ca oamenii nu ar trebui sa practice jocuri sexuale periculoase.

Este adevarat ca unele practici sexuale pot fi periculoase, iar oamenii ar trebui sa isi ia masuri de siguranta si de precautie cand incearca ceva nou, pentru a se asigura ca nu li se intampla nimic rau. Insa, oamenii se pot rani in orice tip de activitate din viata de zi cu zi sau in practicarea unor hobby-uri (scufundari, catarat etc.). Nici macar moartea in timpul actului sexual nu este neobisnuita de la o anumita varsta. Ce face ca ranile provocate de practicile BDSM sa devina subiecte de stiri este faptul ca acestea nu sunt intelese in general. Lipsa de informare, de educare, de cunostinte, misterul din jurul acestor practici fac ca oamenii sa se inspaimante rapid si sa emita judecati gresite.

In articolul ABC, se pare ca reactia "Este periculos!" mascheaza o prejudecata asupra BDSM-ului. Daca mesajul este doar acela ca BDSM este periculos, atunci ar fi fost util sa ofere si niste sfaturi pentru a reduce pericolul, in loc sa se recomande ignorarea totala si oprirea practicii.  De exemplu, pericolul asociat cu BDSM-ul poate fi redus foarte mult daca totul este facut consensual, iar cel putin unul din parteneri are experienta. De asemenea, in BDSM se recomanda, inainte de inceperea sedintei propriu-zise, sa se discute asupra  limitelor celor implicati si sa se stabileasca un cuvant de siguranta. Pe langa acestea, exista mult mai multe masuri de siguranta pentru cei care practica BDSM, insa niciuna nu a fost prezentata in articol, ceea ce face ca oamenii sa creada ca practicile BDSM sunt iresponsabile si neglijente.

Mai mult, articolul insinueaza ca persoanele care practica BDSM sufera de tulburari emotionale, incheindu-se cu prejudecata ca BDSM-ul este rusinos, e o boala patologica incurabila ce afecteaza persoanele incapabile de iubire sau intimitate. Totusi, multe persoane din comunitatile BDSM nu sunt de acord cu aceste prejudecati, aratand ca si ei pot iubi, iar BDSM-ul ii ajute sa-si exprime sentimentele mai bine. 

Deci ce este periculos in BDSM?  Este periculos pentru ca nu e bun pentru sanatatea noastra, pentru ca e "anormal" si amenintator asupra iubirii si sentimentelor? Este BDSM-ul doar pentru deviati ce nu pot iubi sau este doar un alt mod de a iubi? Inainte de a raspunde la aceste intrebari, nu considerati ca ar fi mai bine sa va informati mai intai? Pe acest site pot fi citite articole despre practicile BDSM, despre Bondage si Disciplina, Sadomasochism, Dominare si Submisie, Cultura BDSM si istoric

Daca este un lucru ce nu il gasiti in aceste pagini, puteti intreba oricand in pagina de discutii, iar daca aveti alte pareri sau comentarii legate de acest articol sau oricare altul sunteti liberi sa le exprimati (comentariile la articol si discutiile sunt accesibile doar dupa logare).

Pentru a vizualiza sau adauga raspunsuri la articol este necesara logarea!
Persoane active astăzi: 300 persoane logate (login pentru a vedea lista)