Coruptia nu are ce cauta aici! Alta intrebare?

10 Intrebari si Raspunsuri despre BDSM

6_Mairne_in_the_Basement_Bondage.jpg1. Ce este mai exact BDSM? Bondage & Discipline (Legaturi si disciplina), Dominance & Submission (dominare si submisie), Sadism & Masochism (BDSM) reprezinta orice situatie in care oamenii - din proprie vointa si alegere - magnifica elementele personale dintre ei si joaca anumite roluri pentru placerea personala. Aceasta poate fi o placere sexuala, dar nu este intotdeauna cazul.

2. Sunt multe forme de BDSM? Da, sunt foarte multe forme de BDSM. Doua din cele mai importante sunt:

  • Stil de viata BDSM - in care partenerii implica elemente din BDSM in relatia lor si in viata de zi cu zi (relatie de tip 24/7)
  • Kink sau fetish BDSM - in care persoanele, ocazional, cauta situatii de schimb de putere, in cea mai mare parte pentru placere sexuala, fara a transforma acest lucru in stil de viata (sesiuni speciale de BDSM)

Nici unul din aceste stiluri nu este mai important sau mai real decat celalalt. Sunt pur si simplu doua stiluri diferite. De multe ori, insa, practicantii trec de la kink sau fetish la stil de viata. Pentru mai multe detalii, relatii bdsm.

3. Este BDSM anormal? Exista elemente de putere-submisie in toate formele de comportament uman: la serviciu, acasa, in politica, in sporturi si in relatiile (sexuale). Schimbul de putere intr-o relatie nu este ceva anormal. Opinia curenta printre profesionisti (explicata in diferite manuale cum ar fi "American diagnostic and Statistical Manual") este ca schimbul consensual de putere  intre adultii bine informati este un comportament normal si inofensiv.

4. Care este cauza dorintelor BDSM? Nu este foarte clar pentru stiinta din ce cauza unele persoane sunt atrase de BDSM iar altele nu. S-ar parea ca o codare genetica ar putea avea o legatura, dar in acelasi timp ar putea conta stilul de viata, mediul social si educatia.  Conform cercetarilor, se estimează că între 15 şi 30 la sută din populaţia adultă din Vest prezinta interes pentru BDSM.

5. De ce exista o asemenea parere sociala despre BDSM? Mare parte din opiniile publice despre BDSM se bazeaza pe surse foarte vechi, chiar de acum 100 de ani, cum ar fi Psychopatia Sexualis scrisa la inceputul secolului 20. Teama de necunoscut  are si ea un rol destul de important in formarea unei opinii publice negative fata de BDSM (vezi Cultura BDSM sau Istoric BDSM).

6. Am auzit ca persoanele foarte dominante in viata de zi cu zi sunt foarte submisive in pat. Este adevarat?  Povestile despre politicieni sau manageri care vor sa fie submisivi in pat vin din partea prostituatelor ce cauta sa castige cat mai multi clienti si sa-si promoveze serviciile. Adevarul este ca nu exista nici o legatura dovedita intre aceste 2 lucruri. 

7. Sunt persoanele cu inclinatii BDSM victime ale unor abuzuri sau traume din copilarie? Cercetarile stiintifice au aratat ca numarul de persoane cu un istoric traumatic nu este mai mare sau mai mic decat in orice alt grup social. Victime ale traumelor se gasesc in toate grupurile sociale. 

8. Pe la ce varsta apar dorintele sau emotiile BDSM?  Conform unui studiu realizat de fundatia POWERotics, aproape 25% din populatia BDSM a inceput sa aiba astfel de dorinte de la o varsta foarte frageda, majoritatea incepand cu varsta de 12 ani.  Multe alte persoane, insa, si-au descoperit atractia fata de BDSM la o varsta mult mai avansata, dupa un eveniment dramatic din viata personala. Probabil din cauza ca astfel de evenimente determina o persoana sa se gandeasca mai bine la sine insasi, la personalitatea ei, preferinte si nevoi.

9. De ce multe persoane prefera sa pastreze secreta atractia fata de BDSM? Indiferent de persoana, este destul de greu sa spui lumii ca esti diferit. Oriunde in lume  este greu sa te adaptezi intr-un grup dupa ce oamenii au aflat anumite detalii intime despre tine, care pe ei ii deranjeaza. Din pacate, insa, aceasta teama de a fi judecat ii determina pe multi sa pastreze secretul asupra inclinatiilor lor sexuale chiar si fata de proprii parteneri.

10. Daca atat de multe persoane incep sa aiba astfel de dorinte de la o varsta frageda, de ce nu exista nici un fel de informatie pentru acestia? In mare parte, acest lucru depinde de tara in care te-ai nascut. In multe tari educatia sexuala este aproape inexistenta. La nivel global s-a demonstrat ca aproximativ 70% din populatie afla informatiile de pe strada, de la prieteni, din pornografie, media etc. si nu sunt educati de proprii parinti sau profesori. Climatul politic este si el foarte superficial si cu opinii gresite despre sexualitate, lucru care face foarte greu pentru  o organizatie sa ofere informatii potrivite persoanelor interesate.

Pentru a vizualiza sau adauga raspunsuri la articol este necesara logarea!
Persoane active astăzi: 296 persoane logate (login pentru a vedea lista)