Coruptia nu are ce cauta aici! Alta intrebare?

Mituri despre BDSM

M-am gândit să adaug această listă de mituri aici, tot căutam pe net zilele acestea și am dat de mai multe împrăștiate pe câteva site-uri, cred că e o idee bună să fie adaugate și aici.

 

Mit: Odată ce ai început să practici jocuri BDSM o să-ti dorești să încerci din ce în ce mai multe lucruri din ce în ce mai periculoase.

Adevăr: Este adevărat că pentru începători există această dorință la început; sunt descoperite totuși lucruri noi și cu această ocazie noi simțuri asociate cu aceste lucruri. Dar cele mai multe persoane află cine sunt în timpul jocurilor si le place să rămână în acel punct. Pot experimenta lucruri noi din când în când, chiar pot afla mai multe despre ei înșisi, dar rămân concentrati pe activitățile ce le plac.

 

Mit: Toată lumea joaca greu, nu este loc pentru începători sau pentru persoanele ce consideră o pană ca fiind grea.

Adevăr: Este loc pentru oricine. Ceea ce pentru o persoană este un lucru greu, pentru altcineva poate fi o activitate simplă. Unele activități implică foarte puține elemente BDSM. Iar dacă esti începător (începătoare) si intalnesti persoane care au standarde și cerințe mult prea ridicate pentru ce ești pregătit(ă), atunci încearcă să le eviți și să practici ce ți se pare ție plăcut. 

 

Mit: Tot ce văd pe net sunt oameni frumoși în costume de milioane. Eu nu mă potrivesc.

Adevăr: În reviste si pe net  se scrie mai mult despre concepele societății asupra corpului și frumuseții decât despre comunitatea BDSM. Reține că nu toate site-urile sunt create de persoane ce fac parte din această comunitate. În special site-urile cu plată tind să vândă ceea ce consideră că sunt fanteziile comunității BDSM, nu persoane reale sau scene reale. De multe ori pleacă de la fantezii vanilla sau sex și adauga foarte puține elemente de bondage sau disciplină pentru a vinde produsul. Lucrurile sunt însă în schimbare si  la o căutare mai atentă pot fi găsite și persoane "reale" cu scene create de  persoane interesate cu adevărat de BDSM. 

 

Mit: O scenă BDSM implică numai durere. Nu văd cum durerea poate fi plăcută pentru cineva.

Adevăr: Trebuie spus că o scenă BDSM nu trebuie să implice neaparat durere. Pe lânga acest lucru, fiecare persoană are anumite preferințe. De exemplu multă lume preferă sexul oral, dar totuși sunt și persoane ce cred că este supraevaluat. Același lucru poate fi spus si despre durere (sau poate un cuvânt mai bun: senzație). Au existat studii care arata ca excitatia sexuala stimuleaza productia de endorfine. Că productia de endorfinele poate fi, de asemenea, stimulata de BDSM. Acest lucru dă naștere la conceptul de plăcere/durere de care este posibil să fi auzit deja. Alte persoane se bucură pur și simplu de senzația  de stimulare.  Nu este  neobișnuit ca unele persoane să prefere durerea, în special dupa eliberarea sexuală.  Înainte de acea eliberare ele pot parcurge un traseu indelungat și atinge o mare cantitate de endorfine care este echivalentă cu un orgasm. În final trebuie spus că noțiunea de durere, ca un lucru rău, este unul vestic. Multe culturi accepta durerea ca pe un lucru natural și chiar îl folosesc pentru a  atinge stări superioare de conștiință. 

 

 

[ ... mai multe în curând ... ]

Pentru a vizualiza sau adauga raspunsuri la articol este necesara logarea!
Persoane active astăzi: 284 persoane logate (login pentru a vedea lista)